Console and GUI application
- Enrico Maria Giordano
- Posts: 7355
- Joined: Thu Oct 06, 2005 8:17 pm
- Location: Roma - Italia
- Contact:
Console and GUI application
Dear friends, I'm wondering if there is a way to build an application that uses some text console forms and some gui forms.
Any ideas?
Thank you in advance.
EMG
Any ideas?
Thank you in advance.
EMG
Re: Console and GUI application
Hi Enrico
Have you tried Alaska xBase software?
http://www.alaska-software.com/products/xpp/xpp.shtm
Regards
George
Have you tried Alaska xBase software?
http://www.alaska-software.com/products/xpp/xpp.shtm
Regards
George
- Enrico Maria Giordano
- Posts: 7355
- Joined: Thu Oct 06, 2005 8:17 pm
- Location: Roma - Italia
- Contact:
Re: Console and GUI application
Sorry, I need to do it using FWH and xHarbour. Thank you anyway.
EMG
EMG
- Antonio Linares
- Site Admin
- Posts: 37481
- Joined: Thu Oct 06, 2005 5:47 pm
- Location: Spain
- Contact:
Re: Console and GUI application
Enrico,
The console is very much restricted, so the easiest way is to simulate a console so you have full GUI capabilities also.
Please review FWH\samples\ter_emu.prg
The console is very much restricted, so the easiest way is to simulate a console so you have full GUI capabilities also.
Please review FWH\samples\ter_emu.prg
- Enrico Maria Giordano
- Posts: 7355
- Joined: Thu Oct 06, 2005 8:17 pm
- Location: Roma - Italia
- Contact:
Re: Console and GUI application
I have a console application and would like to port to GUI one form at a time. But I suppose it's not possible...
EMG
EMG
- Antonio Linares
- Site Admin
- Posts: 37481
- Joined: Thu Oct 06, 2005 5:47 pm
- Location: Spain
- Contact:
Re: Console and GUI application
Enrico,
Do you mean without modifying it ?
Do you mean without modifying it ?
- Enrico Maria Giordano
- Posts: 7355
- Joined: Thu Oct 06, 2005 8:17 pm
- Location: Roma - Italia
- Contact:
Re: Console and GUI application
No, I'd like to modify one form at a time. As an example: I take a PRG and start to convert it to FWH but the rest of the application must continue to work in console mode. Is it possible?
EMG
EMG
- Antonio Linares
- Site Admin
- Posts: 37481
- Joined: Thu Oct 06, 2005 5:47 pm
- Location: Spain
- Contact:
Re: Console and GUI application
Enrico,
Yes, it is possible, but you have to use a different GT library. The one that Pritpal developed: GTWVW
I have not tested it myself, but based on Pritpal's comments, it should be the one to use.
Yes, it is possible, but you have to use a different GT library. The one that Pritpal developed: GTWVW
I have not tested it myself, but based on Pritpal's comments, it should be the one to use.
- Enrico Maria Giordano
- Posts: 7355
- Joined: Thu Oct 06, 2005 8:17 pm
- Location: Roma - Italia
- Contact:
Re: Console and GUI application
I'm not sure that gtwww can help me. This is an example I'd like to get:
MODULE1.PRG
MODULE2.PRG
Module1.prg and module2.prg are two modules of a single EXE. Can I do it using gtwww?
EMG
MODULE1.PRG
Code: Select all
@ 1, 1 SAY "Name:" GET cName
READ
Code: Select all
#include "Fivewin.ch"
DEFINE DIALOG oDlg
REDEFINE GET cName ID 101
ACTIVATE DIALOG oDlg
EMG
- Pritpal Bedi
- Posts: 154
- Joined: Thu Jun 03, 2010 6:27 am
- Contact:
Re: Console and GUI application
It is not GTWVW.Antonio Linares wrote: Yes, it is possible, but you have to use a different GT library. The one that Pritpal developed: GTWVW
I have not tested it myself, but based on Pritpal's comments, it should be the one to use.
It is GTWVG.
If FWH is used with Harbour, then YES, you can use both protocols at once.
But Enrico wants it with xHarbour and I do not know the current state
if GTWVG is usable with xHarbour at all or not. Plus it is possible only
in MT mode which is well tuned in Harbour.
So let me know if Harbour is an option then I ca provide details how to ?
- Enrico Maria Giordano
- Posts: 7355
- Joined: Thu Oct 06, 2005 8:17 pm
- Location: Roma - Italia
- Contact:
Re: Console and GUI application
Sorry, no, it's not an option.Pritpal Bedi wrote:So let me know if Harbour is an option then I ca provide details how to ?
EMG
Re: Console and GUI application
It is possible but with xHarbour, see the link below you can find some examples.
Just be careful to get the code at the GUI. PRG separate console.
And you have to use the GTWVW or just want a little more appeal WVWTOOLS can use as a bridge between the console and Gui
http://www.4shared.com/dir/9103314/4c5c ... aring.html
Just be careful to get the code at the GUI. PRG separate console.
And you have to use the GTWVW or just want a little more appeal WVWTOOLS can use as a bridge between the console and Gui
http://www.4shared.com/dir/9103314/4c5c ... aring.html
- Enrico Maria Giordano
- Posts: 7355
- Joined: Thu Oct 06, 2005 8:17 pm
- Location: Roma - Italia
- Contact:
Re: Console and GUI application
OK ... how about two applications. You have your GUI, but let it call your developing Windows program which contains your transformed functions. Each menu option to call a .prg would pass a parameter, and in your windows "Main.prg" you call the program based on the passed parameter. I would suggest parameters be "F###" which allows you to designate 999 functions. It might not be the speediest solution but it sure would do the job.
Tim Stone
http://www.MasterLinkSoftware.com
timstone@masterlinksoftware.com
Using: FWH 19.06 with Harbour 3.2.0 / Microsoft Visual Studio Community 2019
http://www.MasterLinkSoftware.com
timstone@masterlinksoftware.com
Using: FWH 19.06 with Harbour 3.2.0 / Microsoft Visual Studio Community 2019
- James Bott
- Posts: 4654
- Joined: Fri Nov 18, 2005 4:52 pm
- Location: San Diego, California, USA
- Contact:
Re: Console and GUI application
I have done this in the past by allowing the users to continue using the old DOS version and also the new Windows version. The Windows version was incomplete but users could open both programs and switch back and forth using the taskbar. I had no complaints because they all were glad to get the use of the new program even if it was incomplete.
Regards,
James
Regards,
James