Page 1 of 1
regardless screen resolution
Posted: Thu Dec 20, 2007 11:56 pm
by Ehab Samir Aziz
I am suffering from porting side defects of my application from diferrent resolutions . I need the optimim (best) to avoid modifying my screen size for each resolution I face.
What make my application compatible with all sizes and sreen resolutions
Thanks
Posted: Fri Dec 21, 2007 12:47 am
by ShumingWang
Ehab,
This is my simple modify sample:
dialog.prg
METHOD Autoresize(ntop,nleft)
local i,rsl0,rsl1,oCtrol,aRect
DEFAULT ntop:=0
DEFAULT nleft:=0
rsl0:=getsysmetrics(0)/800
if rsl0<=1; return ; end //<=800*600, not needed
rsl1:=getsysmetrics(1)/600
for i:=1 TO LEN(::acontrols)
oCtrol = ::aControls
aRect = GetCoors( oCtrol:hWnd )
do case
case oCtrol:classname()=="TCOMBOBOX"
oCtrol:Move( aRect[1]*rsl0, aRect[2]*rsl1)
// case oCtrol:classname()=="TGET"
// oCtrol:Move( aRect[1]*rsl0, aRect[2]*rsl1,,(aRect[3] - aRect[1])*rsl0, .t. )
otherwise
oCtrol:Move( aRect[1]*rsl0, aRect[2]*rsl1, (aRect[4] - aRect[2])*rsl1, (aRect[3] - aRect[1])*rsl0, .t. )
// ntop,nleft,nbottom,nright
end case
next
aRect = GetWndRect( ::hWnd )
::Move( ntop,nleft,::nWidth*rsl0, ::nHeight*rsl1, .T. )
if ::lCentered
WndCenter( ::hWnd )
else
if Empty( ::cResName )
::Move( ::nTop, ::nLeft )
endif
endif
return
Shuming Wang
Posted: Mon Dec 24, 2007 3:46 am
by kokookao2007
Hi ShumingWang ,good job .
This is the solution what my customers ask me .
Did you finish all the objects of Dialog ?
I test what you paste , but not work , (1027x768 Chinese big5 font ).
Would you share it to me ?
--
Best Regards
kokoo
Posted: Mon Dec 24, 2007 4:50 am
by ShumingWang
kokoo,
In your app.prg
activate dialog odlg on int (odlg:autoresize())
Notice, child dialog not work.
Regards!
Shuming Wang
Posted: Mon Dec 24, 2007 11:11 am
by kokookao2007
hi ShumingWang :
modifying my screen size for each resolution I face.
include font size ?
Any passable for a resource Dialog , there is some objects not define only display.
kokoo
Posted: Tue Dec 25, 2007 12:41 am
by ShumingWang
kokoo,
I do not change font size,so if at high resolution,browse could show more columns and rows.
-1 id in resource ,must rewrite with >0 an redefine in your prg .
Regards.
Shuming Wang